Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

anka1988

Zadanych pytań: 25

31.12.2016 23:00

W tym roku miałam dużą ilość fasolki szparagowej w ogródku, część by nie zepsuła się zamroziłam. Jednak nie ma ona już tego samego smaku po ugotowaniu. czy mrożąc ją należy ją wcześniej kilka minut pogotować? czy taki zabiegł pomógł by aby zachować jej smak?

Odpowiedzi (43)

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

01.01.2017 18:16

o kurcze,a ja też surową zamroziłam....może o zupy się nada

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

01.01.2017 18:44

ja przed mrożeniem blanszowałam

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

01.01.2017 18:51

Też lekko obgotowuję najpierw.

anka1988

Zadanych pytań: 25

01.01.2017 19:27

dzięki Wam za odpowiedzi, musze spróbowac zblanszować. Aktualnie tylko do zupy dodaję po kilka sztuk by ją zużyć. A w słoiki by dać macie przepisy? W zalewie octowej się je robi?

Franciszek

Zadanych pytań: 4

01.01.2017 19:29

również blanszuję 2-3 minuty prze mrożeniem

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

01.01.2017 19:43

ja fasolkę także blanszuję

Marta1986

Zadanych pytań: 859

01.01.2017 20:10

lekko podgotowac

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

01.01.2017 20:14

Przed zamrożeniem zawsze blanszuję fasolkę i uważam, że jest wówczas lepsza w smaku

Małgorzata92

Zadanych pytań: 3

01.01.2017 20:29

Trzeba ją blanszować

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

01.01.2017 20:47

Ja mrożę surową i zawsze jest ok..:/

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak