Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

anka1988

Zadanych pytań: 25

31.12.2016 23:00

W tym roku miałam dużą ilość fasolki szparagowej w ogródku, część by nie zepsuła się zamroziłam. Jednak nie ma ona już tego samego smaku po ugotowaniu. czy mrożąc ją należy ją wcześniej kilka minut pogotować? czy taki zabiegł pomógł by aby zachować jej smak?

Odpowiedzi (43)

Stenka

Zadanych pytań: 467

01.01.2017 12:19

Przed zamrożeniem zawsze blanszuję fasolkę

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

01.01.2017 12:19

Zawsze blanszuje wtedy po odmrożeniu jest lepsza w smaku

gosia56

Zadanych pytań: 466

01.01.2017 12:29

Kiedy mroziłam fasolkę zawsze blanszowałam ale mimo wszystko nie była taka jak świeża bo miała jakąś błonkę

kasiaw

Zadanych pytań: 470

01.01.2017 12:42

A ja wolę taką włożyć w słoiki niż mrozić potem ma dużo lepszy smak

dodi

Zadanych pytań: 256

01.01.2017 14:12

w ostatnim roku już nie mroziłam tylko zrobiłam sałatki do słoików

Alex_M

Zadanych pytań: 119

01.01.2017 14:47

mrożę zblanszowaną, ale nigdy nie smakuje już jak świeża ;)

ilka01

Zadanych pytań: 6

01.01.2017 14:59

ja również obgotowuję przed mrożeniem :)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

01.01.2017 15:15

zawsze mrożę lekko podgotowaną

benka

Zadanych pytań: 15

01.01.2017 16:21

nie mrożę, bo nam taka nie smakuje, jest wodnista, większość warzyw powinno się blanszować przed zamrożeniem

irenka

Zadanych pytań: 888

01.01.2017 16:49

ja zawsze blanszuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak