Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Czyki

Zadanych pytań: 72

19.09.2014 07:50

Witam. Czasami zdarza się, że olej bardzo pryska na patelni, tak miałam wczoraj gdy smażyłam rybkę. Czy znacie sposoby, aby temu zaradzić ?

Odpowiedzi (41)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

19.09.2014 09:39

Podobno działa szczypta soli dodana do oleju - piszę podobno, bo sama nie próbowałam tego patentu. Zawsze odmrażam rybę całkowicie i osuszam ją na ręczniku papierowym, podobnie robię z innymi smażonymi mięsami.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

19.09.2014 09:41

Są specjalne pokrywki siatkowe, które zapobiegają pryskaniu :)

Pietruszka

Zadanych pytań: 523

19.09.2014 10:20

osuszanie z nadmiaru wody powinno pomóc

ben-ka

Zadanych pytań: 459

19.09.2014 10:29

Wiadomo,sucha patelnia,osuszona ryba...ale ostatnio często się słyszy,że oleje niższej jakości zawierają wodę i stąd to pryskanie na patelni.

Mniam

Zadanych pytań: 87

19.09.2014 11:25

Używam taką metalową siateczkę z rączką. Trochę pomaga :)

Ali

Zadanych pytań: 0

19.09.2014 11:32

"Wiadomo,sucha patelnia,osuszona ryba...ale ostatnio często się słyszy,że oleje niższej jakości zawierają wodę i stąd to pryskanie na patelni. " Oleje niższej jakości zawierają wodę? Skąd takie informacje? To nie jest możliwe. Olej nie miesza się z wodą. Gdyby faktycznie była dolewana woda do oleju to byłoby to gołym okiem w butelce widoczne: byłaby warstwa wody i warstwa oleju.

Janina

Zadanych pytań: 159

19.09.2014 12:03

Na pewno pryska woda, resztki z odmrożenia- osączenia mięsa;)

Czyki

Zadanych pytań: 72

19.09.2014 12:15

Używam od lat oleju " K.....o" to dobra firma. Wydaje mi się że pewno rybka była źle odsączona, ale ten sposób z solą mnie zaciekawił :)

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

19.09.2014 12:37

Świetny pomysł Habibi - muszę wypróbować.

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

19.09.2014 13:09

tak,to zupełnie normalne kiedy potrawa zawiera wodę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak