Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Czyki

Zadanych pytań: 72

19.09.2014 07:50

Witam. Czasami zdarza się, że olej bardzo pryska na patelni, tak miałam wczoraj gdy smażyłam rybkę. Czy znacie sposoby, aby temu zaradzić ?

Odpowiedzi (41)

Ania84

Zadanych pytań: 67

19.09.2014 18:09

kurcze mi też wszystko pryska :) a ryba to juz masakra, cała kuchenka do mycia, chyba zacznę próbowac te sposoby, dzieki :)

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

19.09.2014 18:30

poczytałam i Dziękuję za Dobre Rady

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

19.09.2014 18:38

mi reż często pryska

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

19.09.2014 21:15

najlepiej dobrze osuszyć wszystko przed smażeniem

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

19.09.2014 22:55

Zdarza się to u mnie. Trzeba wkładać do oleju suchą potrawę, np. rybę, ziemniaki surowe.

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

19.09.2014 23:34

niestety jak rybka była mrożona ma dużo wody w sobie, trzeba dobrze osuszyć ręcznikiem

marcia7

Zadanych pytań: 166

20.09.2014 15:44

nie dawać nic mokrego

mariusz2470

Zadanych pytań: 0

20.09.2014 23:22

Ja zawsze dodaje trochę soli do oleju. Pomaga !

kasienka23

Zadanych pytań: 512

22.09.2014 18:16

ryba musi być odsączona z wody, a jeśli mimo to pryska to delikatnie przykrywam pokryką

BernadettaP

Zadanych pytań: 504

22.09.2014 19:28

Przede wszystkim na patelni, na którą wlewasz olej, nie może być nawet odrobiny wody, a mięso i inne produkty przed smażeniem trzeba dokładnie odsączyć ze wszystkich płynów.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak