Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Czyki

Zadanych pytań: 72

03.09.2016 14:47

Witam. Dostałam trzy średnie patisony i sama nie wiem co z nich zrobić, czy zostawić jako ozdobę czy może jakoś fajnie przygotować i zjeść :) możecie coś poradzić Drodzy Doradcy:) Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

07.09.2016 19:56

zrób z ulubionym farszem i zapiec

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

06.09.2016 19:15

Bardzo lubię i polecam faszerowane mięsem

mysza75

Zadanych pytań: 96

05.09.2016 10:40

ja bym je nafaszerowała mięsem kaszą, pomidorami i zapiekła, albo zrobiła gulasz jak z cukinii, leczo

Odpowiedzi (33)

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

03.09.2016 14:56

zrób faszerowane patisony - są bardzo smaczne i ładnie wyglądają na talerzu :)

Renata9

Zadanych pytań: 329

03.09.2016 15:07

Jeżeli masz większe patisony to możesz zrobić z nich ciasto czekoladowe, osobiście takie piekłam i było bardzo smaczne, a oto link: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/331933/patisonowe-ciasto-z-biala-czekolada-i-zielonymi-rodzynkami..html

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

03.09.2016 15:37

zrób z farszem mięsnym

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

03.09.2016 16:32

nadziewane lub jak schabowe plastry z 1 cm, placki z ziemniakami

Mniam

Zadanych pytań: 87

03.09.2016 16:41

Pokroiłabym na plastry, w panierkę i usmażyłabym :) Można też je wykorzystać jako dodatek w zapiekance i ułożyć pokrojone na wierzchu :)

Marta1986

Zadanych pytań: 859

03.09.2016 16:54

zapiekanka lub nadziewana z farszem

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

03.09.2016 16:56

Ja bym zrobiła faszerowane mięsem lub pokroiła i zrobiła w marynacie do słoika

gosia56

Zadanych pytań: 466

03.09.2016 17:34

mi najlepiej smakują nadziewane mięsem i zapieczone w piekarniku w sosie pomidorowym ;)

pestka

Zadanych pytań: 424

03.09.2016 18:56

można je robić tak jak cukinie lub kabaczek . Patisony są smaczne zrobione jak placki ziemniaczane , można je grillować , zamarynować a ostatnio widziałam w najnowszych dodanych przepisach sos z patisonów

Klausia

Zadanych pytań: 251

03.09.2016 19:29

Nafaszerować czymś co lubisz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak