Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

bertpvd

Zadanych pytań: 19

06.10.2015 18:21

Witam. Mroził ktoś z Was może rydze ? Zastanawiam się czy mogę surowe, oczyszczone wsadzić do woreczka i zamrozić czy jednak koniecznie muszę je ugotować lekko aby nie nabrały goryczki ? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

06.10.2015 21:12

rydzy nie mroziłam ,ale inne grzyby zawsze obgotowuję przed mrożeniem

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

06.10.2015 22:23

Ją obgotowuje i później może

Habibi

Zadanych pytań: 690

07.10.2015 09:26

kiedyś zamroziłam surowe, ale po rozmrożeniu były tak gorzkie, że poszły do kosza :/ od tej pory zawsze duszę przed mrożeniem... oczywiście, jeśli uda mi się nazbierać odpowiednio dużo ;)

Odpowiedzi (47)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

06.10.2015 18:46

Rydze warto obgotować 5-10 min by pozbawić ich goryczki, dokładnie odcedzić, ostudzić i dopiero wtedy zamrozić.

adelajda

Zadanych pytań: 234

06.10.2015 18:54

Nigdy nie miałam takiej ilości żeby warto było mrozić :)

norweska20

Zadanych pytań: 400

06.10.2015 19:00

nie mroziłam - nie pomogę

pestka

Zadanych pytań: 424

06.10.2015 19:01

przed zamrożeniem rydze powinno się lekko obgotować, aby nie miały po rozmrożeniu goryczki

bertpvd

Zadanych pytań: 19

06.10.2015 19:04

5-6 minut na parze wystarcza ?

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

06.10.2015 19:42

Ja zawsze mrożę lekko obgotowane

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

06.10.2015 19:51

Rydzów niestety nigdy nie miałam okazji jeść, wiec tym bardziej mrozić, ale wszystkie inne grzybki przez zamrozęniem lekko obgotowuję.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

06.10.2015 20:05

rydzów nigdy nie mroziłam ale na surowo mrożę zielonki i nic się z nimi nie dzieje po rozmrożeniu smażę je jak schabowe

Renataj

Zadanych pytań: 1275

06.10.2015 20:26

Zawsze obgotowywałam /ok. 5 min/ odsączałam, studziłam i wtedy mroziłam. Surowych nigdy nie mroziłam.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

06.10.2015 20:36

należy lekko obgotować lub poddusić w soku własnym inaczej będą gorzkie tak jak kurki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak