Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

bertpvd

Zadanych pytań: 19

06.10.2015 18:21

Witam. Mroził ktoś z Was może rydze ? Zastanawiam się czy mogę surowe, oczyszczone wsadzić do woreczka i zamrozić czy jednak koniecznie muszę je ugotować lekko aby nie nabrały goryczki ? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi

Odpowiedzi (47)

Megg

Zadanych pytań: 69

06.10.2015 21:05

nie mroziłam jeszcze

halina17

Zadanych pytań: 271

06.10.2015 21:10

Rydze tak jak inne grzyby krótko trzeba obgotować , nie kroić tylko w całości zamrozić .

Janina

Zadanych pytań: 159

06.10.2015 21:11

Rydzów nie mroziłam, zamrażam natomiast prawdziwki i podgrzybki surowe;)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

06.10.2015 21:14

Zawsze lekko obgotowuję i odcedzam wszystkie grzyby.

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

06.10.2015 21:15

Przed mrożeniem należy je obgotować

Jumper123

Zadanych pytań: 24

06.10.2015 21:23

ja zawsze obgotowuje i dopiero mroże

joannaa24

Zadanych pytań: 0

06.10.2015 21:48

Można też przesmażyć, ja tak robię

joannaa24

Zadanych pytań: 0

06.10.2015 21:48

Można też przesmażyć, ja tak robię

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

07.10.2015 00:04

przed mrożeniem obgotowuję chwilkę

Franciszek

Zadanych pytań: 4

07.10.2015 00:16

trzeba odgotować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak