Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

gosia561

Zadanych pytań: 1389

04.01.2016 18:31

z jakiego mięsa robicie pulpety aby były miękkie?

Najlepsze odpowiedzi (3)

ilka01

Zadanych pytań: 6

05.01.2016 18:45

wieprzowe i drobiowe :)

Damiano

Zadanych pytań: 0

06.01.2016 00:31

pulpeciki, aby były miękkie mielę z indyka są super

Madzik239

Zadanych pytań: 15

05.01.2016 19:32

Pyszne pulpety wychodzą z mięsa wieprzowego (szynka bez kości zmielona) lub mieszanego. Jeśli już mieszam to np. szynka wieprzowa z filetem indyczym lub piersią kurczaka. Wpływ na twardość pulpetów ma dodanie za dużej ilości bułki tartej.

Odpowiedzi (49)

misia123410

Zadanych pytań: 22

04.01.2016 18:59

mielone z namoczoną bułką

JulkaTomeczek

Zadanych pytań: 17

04.01.2016 19:16

Zazwyczaj robię z łopatki, szynki czasem z drobiowego

Renataj

Zadanych pytań: 1275

04.01.2016 19:29

Ostatnio najczęściej z mięsa z indyka i dodaję bułkę tartą namoczoną bulionem.

gosia56

Zadanych pytań: 466

04.01.2016 19:30

zawsze robię z mięsa wieprzowego

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

04.01.2016 19:30

Ja robie z karkówki lub łopatki wieprzowej.

pestka

Zadanych pytań: 424

04.01.2016 19:41

często robię z mięsa drobiowego i szynki

Habibi

Zadanych pytań: 690

04.01.2016 19:50

Najchętniej robię z łopatki wieprzowej - podstawa, to prawdziwe mięso, a nie gotowe mieszanki garmażeryjne... gdzie jest połowa mięsa, a reszta to jakieś cuda, zagęstniki, białko sojowe ...

Janina

Zadanych pytań: 159

04.01.2016 19:51

Mięso mielone drobiowe albo wieprzowe;))

Gracer

Zadanych pytań: 124

04.01.2016 19:59

zazwyczaj z łopatki

mysza620

Zadanych pytań: 9

04.01.2016 20:08

ja głównie robię z łopatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak