Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dodi

Zadanych pytań: 256

05.07.2016 12:17

Zasypałam jagody cukrem i odstawiłam na słońce. Zrobię sok. A co zrobić i czy w ogóle wykorzystujecie jakoś jagody które oddały już sok?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

06.07.2016 08:52

zawsze pasteryzuję wyłącznie w cukrze - w trakcie gotowania w słoiczku wytwarza się syrop i taki sposób najbardziej lubię

Klausia

Zadanych pytań: 251

05.07.2016 21:42

Do koktajlów dodaję :) Robię sos jagodowy.

mysza75

Zadanych pytań: 96

06.07.2016 09:05

sok robię albo w sokowniku i nie wystawiam na słońce, albo pasteryzuję z sokiem owoce. Do koktajlu, jogurtu można dodać owoce jak ci zostają

Odpowiedzi (35)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

05.07.2016 12:27

można z nich zrobić dżem , osobiście zasypuję jagody cukrem zakręcam słoiki i pasteryzuję potem je wykorzystuję np. do kaszki mannej na gęsto , samego soku nie lubimy :)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

05.07.2016 12:31

Zazwyczaj zasypuję jagody cukrem, a jak puszczą sok, to pasteryzuję, często też mrożę, takich po odcedzeniu soku nie przetwarzałam jeszcze.

Wacław

Zadanych pytań: 1269

05.07.2016 12:42

proponuje przetrzeć jagody przez sitko i dodać do soku lub do kompotu

pestka

Zadanych pytań: 424

05.07.2016 12:47

jagody zasypuję cukrem w małych słoiczkach i pasteryzuję - wykorzystuję je w całości , nie oddzielam jagód i soku

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

05.07.2016 13:07

zasypuję cukrem w słoikach i poddaję pasteryzacji potem jagody wykorzystuję do naleśników i deserów

gosia56

Zadanych pytań: 466

05.07.2016 13:21

jagody zasypuję cukrem na jeden dzień pózniej całośc pasteryzuję szkoda owoców;)

JellyFruits

Zadanych pytań: 0

05.07.2016 13:41

a czemu na słońce? przecież zaczną fermentowac jak wino!

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

05.07.2016 14:19

Ja jagody zasypuję cukrem w słoiczkach i pasteryzuję

adelajda

Zadanych pytań: 234

05.07.2016 14:54

nie robię soku z jagód , robię tylko tak jak Bernadeta1

Konczi

Zadanych pytań: 632

05.07.2016 16:36

Ja nie odstawiam na słonce tylko po zasypaniu cukrem pasteryzuje i odstawiam na zimę :) sok z owocami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak