Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dodi

Zadanych pytań: 256

05.07.2016 12:17

Zasypałam jagody cukrem i odstawiłam na słońce. Zrobię sok. A co zrobić i czy w ogóle wykorzystujecie jakoś jagody które oddały już sok?

Odpowiedzi (35)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

05.07.2016 17:24

Jagody zasypuję cukrem i całe pasteryzuję w słoikach na zimę. Nie oddzielam soku i jagód.

Mniam

Zadanych pytań: 87

05.07.2016 17:29

Nie trzymam takich jagód na słońcu. Jagody wykorzystuje zimą do owsianki, jest przepyszna! Albo można tak http://www.doradcasmaku.pl/przepis/311703/jagodowa-kasza-manna.html

Alex_M

Zadanych pytań: 119

05.07.2016 17:39

sok robiłam zawsze w sokowniku, więc resztki wyrzucam. albo wrzucam jagody z cukrem do słoików i pasteryzuję.

Madzai

Zadanych pytań: 7

05.07.2016 21:11

Ja robię z nich koktajl i jest ok :)

Stenka

Zadanych pytań: 467

05.07.2016 21:19

Po odlaniu soku, jagody zalewam wodą przegotowaną i mam kompot

Futka

Zadanych pytań: 2

05.07.2016 23:32

Takie jagody można dodać do kompotu, koktajlu albo jogurtu :)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

06.07.2016 00:05

ja również nie oddzielam jagód od soku tylko pasteryzuję całość

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

06.07.2016 01:06

Ja tak samo - do słoików w całości z sokiem.

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

06.07.2016 07:24

daję je do słoika z sokiem

Maridka19

Zadanych pytań: 59

06.07.2016 08:38

Do koktajlów dodaję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak