Przepis i sposób przygotowania na: Golonka z piekarnika
- sprawdzony przepis na golonkę z piekarnika,
- wybierz do niej swoją ulubiona musztardę,
- podawaj z ziemniakami lub kromką świeżego pieczywa,
Aby dobrze przygotować golonkę potrzebny jest czas. Jednak efekt końcowy z pewnością Wam to zrekompensuje. Przepis na golonkę z piekarnika to tylko jeden ze sposób na jej przygotowanie.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Golonka z piekarnika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golonka-pieczona-w-piekarniku4-2.jpg)
Następnie dodajemy obrane warzywa sól, pieprz i przyprawę Kucharek. Gotujemy pod przykryciem przez około godzinę.
![Krok 2 - Golonka z piekarnika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golonka-pieczona-w-piekarniku2-2.jpg)
Następnie wyciągamy golonkę, przekładamy na blaszkę, oprószamy solą, czosnkiem, przyprawą do mięs i papryką.
![Krok 3 - Golonka z piekarnika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golonka-pieczona-w-piekarniku1-2.jpg)
Dajemy do nagrzanego piekarnika o temperaturze 190 stopni i pieczemy przez godzinę. W tym czasie od czasu do czasu polewamy mięso piwem.
![Krok 4 - Golonka z piekarnika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golonka-pieczona-w-piekarniku3-2.jpg)
Gotowe. Smacznego!
![Krok 5 - Golonka z piekarnika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golonka-pieczona-w-piekarniku5-2.jpg)