Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska kiszona
Kiszona kapusta pekińska to pyszny, bardzo zdrowy i niskokaloryczny dodatek do obiadu, a także znakomita baza do bigosu, surówek, czy kapuśniaka. Możesz użyć jej także na kanapce, w sandwichu czy w burgerze.
Z tym przepisem na kiszoną kapustę pekińską łatwo i szybko wypełnisz nią duży słoik lub parę mniejszych.
Jak zrobić kiszoną kapustę pekińską?
![Krok 1 - Kapusta pekińska kiszona foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusta-pekinska-kiszona1-2.jpg)
![Krok 2 - Kapusta pekińska kiszona foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusta-pekinska-kiszona2-2.jpg)
![Krok 3 - Kapusta pekińska kiszona foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusta-pekinska-kiszona3-2.jpg)
Warstwami ubijać w dużym słoiku przesypując kminkiem tak, aby kapusta puściła sok.
![Krok 4 - Kapusta pekińska kiszona foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusta-pekinska-kiszona4-2.jpg)
![Krok 5 - Kapusta pekińska kiszona foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusta-pekinska-kiszona5-2.jpg)
![Krok 6 - Kapusta pekińska kiszona foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusta-pekinska-kiszona6-2.jpg)