Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona w rękawie
Karkówka pieczona w rękawie to pyszne i uniwersalne danie na obiad, śniadanie lub kolację.
By mięso nabrało odpowiedniego smaku, aromatu i soczystości zamarynuj je dzień wcześniej i odstaw na noc do lodówki.
Kroki postępowania
Czosnek przecisnąć przez praskę, włożyć do miski.
![Krok 1 - Karkówka pieczona w rękawie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karkowka-pieczona-w-rekawie8-2.jpg)
![Krok 2 - Karkówka pieczona w rękawie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karkowka-pieczona-w-rekawie9-2.jpg)
![Krok 3 - Karkówka pieczona w rękawie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karkowka-pieczona-w-rekawie10-2.jpg)
![Krok 4 - Karkówka pieczona w rękawie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karkowka-pieczona-w-rekawie11-2.jpg)
![Krok 5 - Karkówka pieczona w rękawie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karkowka-pieczona-w-rekawie12-2.jpg)
Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 100 minut (bez przykrycia).
![Krok 6 - Karkówka pieczona w rękawie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karkowka-pieczona-w-rekawie13-2.jpg)
10 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię, aby mięso ładnie się zrumieniło.
![Krok 7 - Karkówka pieczona w rękawie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karkowka-pieczona-w-rekawie14-2.jpg)