Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z ciecierzycą
Leczo to popularne danie. Tu przepis na leczo z ciecierzycą. Doprawione jest majerankiem, solą i pieprzem. Ten przepis to pełnowartościowy posiłek z warzyw z porcją białka z ciecierzycy. Danie możesz przygotować w 30 minut, jeśli użyjesz gotowanej ciecierzycy z puszki lub słoika.
Kroki postępowania
Ciecierzycę namoczyć na noc. Opłukać i gotować do miękkości w wodzie z dodatkiem soli, ziela angielskiego i liścia laurowego.
Opcja szybsza: użyj ugotowanej ciecierzycy z puszki lub słoika.
![Krok 1 - Leczo z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-ciecierzyca9-2.jpg)
Na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę.
![Krok 2 - Leczo z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-ciecierzyca10-2.jpg)
![Krok 3 - Leczo z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-ciecierzyca11-2.jpg)
![Krok 4 - Leczo z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-ciecierzyca12-2.jpg)
![Krok 5 - Leczo z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-ciecierzyca13-2.jpg)