Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z cukinią kiełbasą i papryką i pieczarkami
Leczo z cukinią kiełbasą i papryką i pieczarkami - pyszny, szybki w przygotowaniu domowy posiłek.
Kroki postępowania
Na patelnię wlewamy niewielka ilość oleju i podsmażamy na nim pokrojona kiełbasę (polecam podwawelską lub zwyczajną). Oprószamy ją mieloną papryką i zrumieniamy.
![Krok 1 - Leczo z cukinią kiełbasą i papryką i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-paprykowo-pieczarkowe-z-cukinia-i-kielbasa1-2.jpg)
W garnku, w którym będziemy gotować leczo rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy posiekaną cebulę, a gdy się zeszkli dodajemy pokrojone pieczarki. Do pieczarek dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i żółtą.
![Krok 2 - Leczo z cukinią kiełbasą i papryką i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-paprykowo-pieczarkowe-z-cukinia-i-kielbasa2-2.jpg)
Do warzyw w garnku dodajemy podsmażoną kiełbasę, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz cukinię. Dodajemy także koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku.
![Krok 3 - Leczo z cukinią kiełbasą i papryką i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-paprykowo-pieczarkowe-z-cukinia-i-kielbasa3-2.jpg)
![Krok 4 - Leczo z cukinią kiełbasą i papryką i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-paprykowo-pieczarkowe-z-cukinia-i-kielbasa12-2.jpg)