Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z passatą
W tym leczo znajdziecie popularne składniki tego dania: paprykę, kiełbasę, cukinię i cebulę. W sezonowym przepisie często wykorzystujemy świeża, dojrzałe pomidory. Jednak zimą jest z nimi problem, bo są drogie i mają mało intensywny smak. Wtedy do leczo dodajemy passatę pomidorową.
Kroki postępowania
Na patelnię wykładamy posiekaną odrobinę cebulki i pokrojoną w plasterki kiełbaskę.
![Krok 1 - Leczo z passatą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo84-2.jpg)
![Krok 2 - Leczo z passatą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo85-2.jpg)
![Krok 3 - Leczo z passatą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo86-2.jpg)
Korzystałem z marchewki baby, ale można też z tradycyjnej, którą trzeba pokroić w kostkę lub talarki.
![Krok 4 - Leczo z passatą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo87-2.jpg)
![Krok 5 - Leczo z passatą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo88-2.jpg)
Zagotowujemy i doprawiamy odrobiną Kucharka - przyprawy do potraw i pieprzu ziołowego.
![Krok 6 - Leczo z passatą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo89-2.jpg)
Gotujemy kilka minut na małym gazie i dodajemy posiekany koperek.
![Krok 7 - Leczo z passatą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo90-2.jpg)
Zagotowujemy i sprawdzamy, czy nie trzeba doprawić.
Po wyłączeniu gazu dodajemy odrobinę mielonej papryki słodkiej i ostrej, mieszamy. Ilością i proporcjami papryki możemy kształtować ostrość potrawy.
![Krok 8 - Leczo z passatą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo91-2.jpg)
![Krok 9 - Leczo z passatą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo92-2.jpg)