Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki jogurtowe z budyniem
Muffinki jogurtowe z budyniem najlepszy przepis.
Muffinki jogurtowe pozwalają eksperymentować ze składnikami. Ja dodałam do muffinek budyń, ale możecie też postawić na świeże owoce lub kawałki czekolady. Jak wolicie i na co macie ochotę.
Muffinki jogurtowe z budyniem są smaczne, delikatne, puszyste. Jak dla mnie najlepsze.
Kroki postępowania
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej
Przepis na 12 muffinek.
Budyń przygotowuję wg przepisu umieszczonego na opakowaniu.
Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia.
Jajka ubijam z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, małymi porcjami dodaję mąkę, mleko oraz olej na przemian.
Na koniec dodaję rozpuszczoną czekoladę.
Przygotowuję formę (u mnie silikonowa).
Na każdą foremkę wykładam po łyżce ciasta, budyniu na to kładę migdał i przykrywam ciastem.
Tak przygotowane muffinki wkładam do nagrzanego piekarnika do temp.180 stopni na 15-20 minut.
Przed podaniem posyp cukrem pudrem.