Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki maślane ze śliwką i czekoladą
Babeczki maślane są idealne jako słodka przekąska na podwieczorek, czy do kawy. Możesz również ozdobić je lukrem, polewą czekoladową lub bitą śmietaną według własnych preferencji. Jeśli masz ochotę możesz dodać inne owoce niż śliwki lub całkowicie z nich zrezygnować :) W każdej wersji będą smaczne - wilgotne wewnątrz i idealnie słodkie.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Muffinki maślane ze śliwką i czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-maslane-ze-sliwka-i-czekolada1-2.jpg)
![Krok 2 - Muffinki maślane ze śliwką i czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-maslane-ze-sliwka-i-czekolada2-2.jpg)
![Krok 3 - Muffinki maślane ze śliwką i czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-maslane-ze-sliwka-i-czekolada3-2.jpg)
![Krok 4 - Muffinki maślane ze śliwką i czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-maslane-ze-sliwka-i-czekolada4-2.jpg)
Czekoladę przykryć ciastem i położyć na wierzch śliwkę. Piec w temperaturze 180 stopni ok. 20 minut.
![Krok 5 - Muffinki maślane ze śliwką i czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-maslane-ze-sliwka-i-czekolada5-2.jpg)