Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z powidłami
Muffinki z powidłami śliwkowymi to ciekawy pomysł na przekąskę, którą możecie podać na deser lub podwieczorek. Dlaczego warto dodać do muffinek powidła?
- dodają smaku,
- sprawiają, że ciasto jest wilgotne i puszyste,
- słodkie powidło może zastąpić lub zredukować ilość cukru użytego do przygotowania muffinek.
Przygotuj muffinki z powidłami śliwkowymi i napisz w komentarzu jak Ci smakowały :)
Kroki postępowania
Suche składniki połączyć z mokrymi.
(Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.)
![Krok 1 - Muffinki z powidłami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-z-powidlami-1-2.jpg)
W każdej papilotce umieścić po 1 (solidnej) łyżce ciasta, a następnie po 1 łyżeczce (*) powideł (lub innego nadzienia).
Całość uzupełnić resztą masy (do 3/4 wysokości papilotek) i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
![Krok 2 - Muffinki z powidłami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-z-powidlami-2-2.jpg)
![Krok 3 - Muffinki z powidłami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-z-powidlami-3-2.jpg)
Udekorować wg uznania.
(Posypałam cukrem pudrem.)
![Krok 4 - Muffinki z powidłami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-z-powidlami-4-2.jpg)