Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste ciasto z truskawkami
Jeśli spodziewacie się gości i nie wiecie czym ich poczęstować przygotujcie pyszne, puszyste ciasto w truskawkami. Jego przygotowanie to dosłownie kilka minut, możecie go przygotować z ulubionymi owocami lub bez i z pewnością przypadnie wszystkim do gustu. Poznajcie przepis na puszyste ciasto z truskawkami.
Kroki postępowania
Truskawki umyć, osuszyć i usunąć szypułki. Pokroić na pół lub w plastry, w zależności od wielkości owoców.
![Krok 1 - Puszyste ciasto z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszyste-ciasto-z-truskawkami13-2.jpg)
Białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywno.
![Krok 2 - Puszyste ciasto z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszyste-ciasto-z-truskawkami14-2.jpg)
![Krok 3 - Puszyste ciasto z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszyste-ciasto-z-truskawkami15-2.jpg)
Następnie dodawać po jednym żółtku, po każdym dokładnie zmiksować.
![Krok 4 - Puszyste ciasto z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszyste-ciasto-z-truskawkami16-2.jpg)
Na koniec wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlać olej z wodą i na najmniejszych obrotach miksera wymieszać całość.
![Krok 5 - Puszyste ciasto z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszyste-ciasto-z-truskawkami17-2.jpg)
Ciasto wlać do formy (25 cm średnicy) wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać.
![Krok 6 - Puszyste ciasto z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszyste-ciasto-z-truskawkami18-2.jpg)
Na wierzchu ułożyć przygotowane wcześniej owoce.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50-55 minut. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Wystudzić na kratce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
![Krok 7 - Puszyste ciasto z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszyste-ciasto-z-truskawkami19-2.jpg)