Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka grecka - najlepszy dodatek do grillowanego mięska
Klasyczna sałatka grecka to sprawdzony dodatek do dań z grilla, szybka przekąska, lunch lub kolacja.
Bardzo smaczne, różnokolorowe składniki: czerwone pomidorki koktajlowe i cebula, zielona sałata i ogórek, czarne oliwki oraz biały ser feta sprawiają, że sałatka pięknie i bardzo apetycznie prezentuje się na stole.
Z tego przepisu dowiecie się jak łatwo przygotować składniki oraz sos do sałatki greckiej. Wykonanie jej w całości nie powinno Wam zająć więcej niż 15 minut!
Kroki postępowania
Liście sałaty opłukać, osuszyć, porwać na kawałki, oprószyć solą i odstawić.
![Krok 1 - Sałatka grecka - najlepszy dodatek do grillowanego mięska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/salatka-grecka-najlepszy-dodatek-do-grillowanego-mieska1-2.jpg)
![Krok 2 - Sałatka grecka - najlepszy dodatek do grillowanego mięska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/salatka-grecka-najlepszy-dodatek-do-grillowanego-mieska2-2.jpg)
Oliwę wymieszać z oregano i odrobiną soli. Wszystkie składniki ułożyć w salaterce i polać oliwą.
![Krok 3 - Sałatka grecka - najlepszy dodatek do grillowanego mięska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/salatka-grecka-najlepszy-dodatek-do-grillowanego-mieska3-2.jpg)