Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

VioletoweKucharzenie

Zadanych pytań: 19

09.08.2014 07:51

Ciasta najczęściej robię w tortownicy. Po upieczeniu studzę na blacie. Gdy chcę włożyć go spowrotem do tortownicy to jest minimalnie mniejszy niż tortownica. Też tak macie czy tylko ja piec nie umiem:-)

Odpowiedzi (43)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

09.08.2014 09:56

u mnie też tak jest , to raczej normalne,że ciasto ciut się kurczy

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.08.2014 10:14

to jest normalne ze ciasto trochę się skurczy jak wystygnie ale ja nigdy nie wyjmuję biszkoptu dopiero jak wystygnie;)

oskar

Zadanych pytań: 6

09.08.2014 10:37

nie przejmuj sie ja tez tak mam

oskar

Zadanych pytań: 6

09.08.2014 10:38

dlatego ze bo wystudzeniu wilgoc wyparowuje i ciasto sie kurczy

oskar

Zadanych pytań: 6

09.08.2014 10:39

dlatego ze bo wystudzeniu wilgoc wyparowuje i ciasto sie kurczy

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

09.08.2014 11:34

Ja też zawsze tak mam ale to jest normalne że ciasto odrobinę się skurczy

mysza75

Zadanych pytań: 96

09.08.2014 11:44

zawsze też mi się tak robi z biszkoptami, więc nie smaruje już brzegów tylko odkrawam nożem po upieczeniu i biszkopt się nie kurczy tak

VioletoweKucharzenie

Zadanych pytań: 19

09.08.2014 12:01

Dziękuję za rady.

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

09.08.2014 13:27

takie są uroki pieczonego ciasta

Gracer

Zadanych pytań: 124

09.08.2014 13:28

jak już napisano to normalne że tak jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak