Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

VioletoweKucharzenie

Zadanych pytań: 19

09.08.2014 07:51

Ciasta najczęściej robię w tortownicy. Po upieczeniu studzę na blacie. Gdy chcę włożyć go spowrotem do tortownicy to jest minimalnie mniejszy niż tortownica. Też tak macie czy tylko ja piec nie umiem:-)

Odpowiedzi (43)

Klausia

Zadanych pytań: 251

10.08.2014 00:05

U mnie tego luzu praktycznie nie widać, choć to normalne, że ciasto delikatnie się skurczy podczas studzenia.

caralajna

Zadanych pytań: 435

10.08.2014 00:28

chyba zależy od rodzaju ciasta, niektóre się kurczą bardziej a inne mniej

Izabela9

Zadanych pytań: 25

10.08.2014 06:55

To jest całkowicie normalne że ciasto się kurczy i nie tylko biszkoptowe.

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

10.08.2014 10:11

zawsze studzę w tortownicy lub na blaszce,nigdy wcześniej ciepłego nie wyciągam:)biszkopt dopiero po wystudzeniu odkrawam od ścianek formy i nigdy nie jest mniejszy:)

ppaulina

Zadanych pytań: 22

10.08.2014 12:40

mam to samo :)

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

10.08.2014 15:03

To normalne :) ja robie tak jak borgia i wtedy ciasto jest takie jak tortownica :)

teresa18

Zadanych pytań: 502

10.08.2014 15:04

też tak mam

Megg

Zadanych pytań: 69

10.08.2014 19:07

też tak mam :-)

Marta1986

Zadanych pytań: 859

10.08.2014 19:35

u mnie podobnie

xjustynka89x

Zadanych pytań: 11

10.08.2014 21:28

to normalne, też tak mam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak