Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ewa Wojtaszko

Zadanych pytań: 79

15.11.2015 22:17

Czego najczęściej używacie do zagęszczania sosów ?

Odpowiedzi (52)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

16.11.2015 08:20

Mąkę, śmietanę, chleb razowy, warzywa, które po rozgotowaniu tworzą gęstą papkę - zależy jaki sos:)

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

16.11.2015 08:41

najczęściej dodaję mąkę

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

16.11.2015 08:50

Staram się zredukować sos bez zagęszczania ale jak się nie da to oczywiście odrobina mąki albo pure z dyni, albo z innych warzyw.

Janina

Zadanych pytań: 159

16.11.2015 08:51

Najczęściej mąką i śmietaną;)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

16.11.2015 08:52

Ja też do sosów dodaję mąkę.

slodkieniebo

Zadanych pytań: 5

16.11.2015 08:53

Używam mąki pszennej, czasem mąki lub skrobi kukurydzianej ale to z myślą o mojej siostrze która unika glutenu.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

16.11.2015 09:03

mąka chleb lub zasmażka

Ewa Wojtaszko

Zadanych pytań: 79

16.11.2015 09:05

ja się staram unikać zagęszczania mąką,,jak już,to mąka ziemniaczana albo len,czasem mąka kukurydziana

pestka

Zadanych pytań: 424

16.11.2015 09:19

do zagęszczania sosów używam zmiksowanych warzyw i śmietankę

Klausia

Zadanych pytań: 251

16.11.2015 09:19

Bardzo często mąki, bądź zmiksowane warzywa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak