Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

halina17

Zadanych pytań: 271

18.03.2016 10:36

Czy ciasto na pierogi robicie z " mąki pszennej do pierogów typ 480" ?

Odpowiedzi (54)

Gracer

Zadanych pytań: 124

18.03.2016 14:45

z tortowej lub poznańskiej

KORAL

Zadanych pytań: 20

18.03.2016 14:59

Witam :) Typ 480 to mąką uniwersalna i do pierogów też się nadaje. Typową mąką do pierogów jest Typ 500 . :)

Renata9

Zadanych pytań: 329

18.03.2016 15:21

Z mąki tortowej typ 450

gosia1988

Zadanych pytań: 526

18.03.2016 15:24

Robię z takiej jaką mam akurat w domu

Madzai

Zadanych pytań: 7

18.03.2016 16:21

Ja używam jaką mam :)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

18.03.2016 17:52

Najczęściej z mąki wrocławskiej.

Madzik239

Zadanych pytań: 15

18.03.2016 18:52

Ja zawsze robie z 550 pszennej, ale dodaję ciepłej wody oraz łyżeczkę masła i jajko...ciasto wychodzi bardzo elastyczne i nawet zimne pierogi nie są twarde.

jola91

Zadanych pytań: 23

18.03.2016 19:45

Do pierogów używam mąki uniwersalnej

irenka

Zadanych pytań: 888

18.03.2016 19:58

ja robię z mąki tortowej

Renataj

Zadanych pytań: 1275

18.03.2016 20:16

Przyznaję,że zazwyczaj robię z takiej jaką mam w domu - czyli najczęściej z poznańskiej lub tortowej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak