Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ela427

Zadanych pytań: 12

04.02.2016 18:43

Czy macie jakiś sposób na ścinającą się śmietanę w zupach. Mnie najczęściej ścina się w pomidorowej i ogórkowej. Próbowałam już hartować śmietanę gorącą zupą i solić, ale nie pomogło. Proszę o wypróbowaną radę :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

07.02.2016 10:50

Śmietana 30 proc. nie powinna się zważyć

Damiano

Zadanych pytań: 0

07.02.2016 13:31

do zupy dodaję słodką śmietanę i się nie waży

Motorek

Zadanych pytań: 1446

06.02.2016 10:20

dodaję 30% i wszystko w porządku

Odpowiedzi (43)

Klausia

Zadanych pytań: 251

04.02.2016 19:08

Ja po prostu do zup używam 30% wlewamy bezpośrednio do wrzącej zupy i nic się nigdy nie zważyło.

gosia1988

Zadanych pytań: 526

04.02.2016 19:16

ja mam ten sam problem z kwaśnymi śmietanami, pomimo hartowania przeważnie mi się ścina

Renataj

Zadanych pytań: 1275

04.02.2016 19:26

Używam wysokoprocentowej, wlewam bezpośrednio do zupy, energicznie mieszam i-jak do tej pory- nic mi się jeszcze nie zważyło.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

04.02.2016 19:47

Zawsze do zupy używam wysokoprocentowej śmietany i do śmietany najpierw daję odrobinę soli i gorącej zupy, mieszam a następnie wlewam do zupy.

Beatris

Zadanych pytań: 43

04.02.2016 19:56

Ja również do zabielania zup używam śmietany kremówki, najczęściej 36%

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

04.02.2016 19:59

Nie ścina mi się śmietana,po prostu wlewam do niej po łyżce zupy i intensywnie mieszam,wystarczy kilka łyżek,potem powioi wlewam do zupy tez mieszając

Ela427

Zadanych pytań: 12

04.02.2016 20:23

muszę wypróbować śmietanę 30 do tej pory używałam 18 dzięki za poradę

Róża1

Zadanych pytań: 7

04.02.2016 20:30

ja też zawsze używałam 18 , a 30 tylko do bitej śmietany do ciast używam

Janina

Zadanych pytań: 159

04.02.2016 20:36

Do śmietany 18% dodaję odrobinkę mąki, mieszam i hartuję wrzątkiem, wlewam do zupy i intensywnie mieszam. Nie mam problemu;))

jola91

Zadanych pytań: 23

04.02.2016 20:50

Od jakiegoś czasu zupy zabielam słodką śmietanką i nie ma problemu ze ścinaniem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak