Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ela427

Zadanych pytań: 12

04.02.2016 18:43

Czy macie jakiś sposób na ścinającą się śmietanę w zupach. Mnie najczęściej ścina się w pomidorowej i ogórkowej. Próbowałam już hartować śmietanę gorącą zupą i solić, ale nie pomogło. Proszę o wypróbowaną radę :)

Odpowiedzi (43)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

04.02.2016 20:56

do zup i sosów używam śmietany 30%. wlewam prosto do garnka i nic się nie dzieje :)

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

04.02.2016 21:09

Ja leje slodka 7proc, takie do zup i sosow i nic sie nie warzy. Kremowka do zupy to dla mnie za duzy hardkor

Habibi

Zadanych pytań: 690

04.02.2016 21:14

Nigdy nie wlewam śmietany do garnka, ale do talerza. Używam wyłącznie 30% najczęściej słodkiej śmietanki i nigdy nic mi się nie warzy w zupie - a pomidorową, ogórkową i szczawiową robię na bardzo kwaśno! No i kremówki wystarczy dodać znacznie mniej, niż śmietany chudej, bo tłuszcz jest nośnikiem smaku :)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

04.02.2016 21:25

Do zupy używam 30 % śmietany i do śmietany najpierw daję odrobinę soli i gorącej zupy, mieszam a następnie wlewam do zupy.

gosia56

Zadanych pytań: 466

04.02.2016 21:30

mieszam smietanę z odrobiną zupy i wlewam do garnka ale ostatnio robię częściej bez śmietany ;)

ilka01

Zadanych pytań: 6

04.02.2016 21:56

używam śmietany 30 % i nic się nie dzieje

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

05.02.2016 00:10

To zależy też od śmietany jedna 18 się zetnie a z innej firmy nie

dorrota

Zadanych pytań: 10

05.02.2016 07:52

Zawsze mieszam śmietanę z odrobiną zupy w szklance, dopiero taką mieszankę wlewam do garnka. I nawet jeśli powstaną jakieś grudki, to w szklance można sobie z nimi poradzić:)

Maridka19

Zadanych pytań: 59

05.02.2016 07:58

Ja dodaje śmietanę 30 %

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

05.02.2016 09:01

mi się nie ścina a używam 18 proc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak