Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ela427

Zadanych pytań: 12

04.02.2016 18:43

Czy macie jakiś sposób na ścinającą się śmietanę w zupach. Mnie najczęściej ścina się w pomidorowej i ogórkowej. Próbowałam już hartować śmietanę gorącą zupą i solić, ale nie pomogło. Proszę o wypróbowaną radę :)

Odpowiedzi (43)

pestka

Zadanych pytań: 424

05.02.2016 09:06

często w niewielkiej ilości śmietanę wlewam bezpośrednio na talerz

Wacław

Zadanych pytań: 1269

05.02.2016 09:26

śmietane 18% wlewam do talerza i nie ma problemu

Mniam

Zadanych pytań: 87

05.02.2016 10:26

Do tak kwaśnych zup jak ogórkowa i pomidorowa obowiązkowo daję śmietankę 30%.

mysza75

Zadanych pytań: 96

05.02.2016 10:58

śmietanę kremówkę leję bezpośrednio, kwaśną zawsze hartuje po łyżce zupy

ada.la

Zadanych pytań: 39

05.02.2016 11:16

ja kupuję śmietanę 18 UHT specjalną do zup i się nie ścina

Madzik239

Zadanych pytań: 15

05.02.2016 12:00

Ja zwsze mieszam w garnuszku śmietanę z zupą, ale dolewam sporo zupki. Nigdy mi się nie zdarzyło że śmietana się zcieła. Ostatnio zresztą wogólę do zup nie używam śmietany, tylko podbijam je mlekiem.

A_Ka

Zadanych pytań: 16

05.02.2016 13:10

zawsze daje 30%, wlewam bezpośrednio do zupy i nigdy mi się nie ścina

wyattearp

Zadanych pytań: 102

05.02.2016 13:20

ja używam dobrej śmietany

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

05.02.2016 17:11

Ja też zawsze wlewam bezpośrednio do zupy śmietanę, ale 30%. Przy czym kupuję zawsze tą samą (Z..tt), bo kiedyś kupiłam inną (już nie pamiętam jaką), która się warzyła :/ jakoś nie mam ręki do hartowania 18-procentowej i też zdarzało się, że się nie udało, dlatego przestałam ją stosować.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

05.02.2016 18:21

dodaje gęstą 12% i nic się nie dzieje z tym że wcześniej mieszam ją z zupą w naczyniu potem łączę razem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak