Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

03.06.2016 10:43

Czy mrozicie białka które pozostają przy pieczeniu lub przyrządzaniu potraw , czy macie jakieś inne sposoby na wykorzystanie białek?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

04.06.2016 16:49

nigdy nie mrożę, staram się na bieżąco wykorzystać

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

04.06.2016 22:15

Ja nie zamrażam białek

Mniam

Zadanych pytań: 87

03.06.2016 12:13

Zamrażam i nic się im nie dzieje. Są takie same jak przed mrożeniem i tak samo się ubijają. Standardowo można zrobić bezy lub torty bezowe, ale ciasto na białkach też jest bardzo smaczne np takie http://www.doradcasmaku.pl/przepis/377468/pomaranczowo-czekoladowy-torcik-na-bialkach.html

Odpowiedzi (59)

gosia56

Zadanych pytań: 466

03.06.2016 10:48

Zawsze mrożę pozostałe białka jak wiem ze ich nie wykorzystam wcześniej na woreczku piszę ile ich jest .Własnie wczoraj upiekłam babkę z mrozonych białek jest pyszna i łatwo do zrobienia .

Renataj

Zadanych pytań: 1275

03.06.2016 11:03

Ja trzymam w lodówce - zazwyczaj wykorzystuję w ciągu kilku dni np. do smarowania ciasta francuskiego, bułek czy chleba przed pieczeniem lub piekąc ciasta na samych białkach.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

03.06.2016 11:05

zamrażam białka które mi zostają

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

03.06.2016 11:11

Najczęściej robię z nich omlety albo bezy, ale zdarza mi się mrozić.

dodi

Zadanych pytań: 256

03.06.2016 11:21

nigdy nie zamrazałam

ZEWA

Zadanych pytań: 190

03.06.2016 11:25

Mrożę a potem wykorzystuję do ciast z bezową pianką na wierzchu

Janina

Zadanych pytań: 159

03.06.2016 11:51

Nie zamrażam. W lodówce mogę przetrzymać kilka dni. Wykorzystuję i robię piersi z kurczaka w pianie albo piekę babkę lub ciasto tulipan;))

Alex_M

Zadanych pytań: 119

03.06.2016 11:56

wkładam do lodówki, jeśli wiem, że zużyję szybko. ale najczęściej zamrażam

berys18

Zadanych pytań: 1434

03.06.2016 12:06

jak mi tylko zostaną białka, to córka robi bezy. Bardzo je lubi

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

03.06.2016 12:23

Ja zawsze zamrażam i są ok.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak