Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

teresa18

Zadanych pytań: 502

11.11.2015 16:43

czy piersi z kaczki zaczynacie smażyć na zimnej czy rozgrzanej patelni?

Odpowiedzi (45)

Katarzyna47

Zadanych pytań: 0

14.11.2015 10:29

Zawsze wszystko smażę na rozgrzanej patelni.

Aneta41

Zadanych pytań: 74

14.11.2015 15:48

Słyszałam, że powinno się zaczynać smażyć na zimnej patelni skórką do dołu i tak też robię.

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

14.11.2015 17:09

Przeczytałam , ze zaczynamy smażenie na zimnej patelni, aby tłuszcz znajdujący się w skórze i pod nią mógł się wytopić. Gdybyśmy położyli mięso na gorącą patelnię, mięso by się zamknęło i cały tłuszcz pozostałby w środku.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

14.11.2015 21:21

Zawsze skórę nacinałam i smażyłam od strony skóry na gorącej patelni. jednak po tym co dzisiaj tutaj poczytałam następnym razem będą smażyć na zimnej - zobaczę jaka to różnica.

Ela15

Zadanych pytań: 1414

07.04.2017 14:00

smażę na rozgrzanej patelni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak