Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Hrabina w kuchni

Zadanych pytań: 6

14.01.2015 18:51

Fasolkę po bretońsku gotujecie w tej samej wodzie co się moczyła, czy odlewacie i dajecie świeżą?

Odpowiedzi (57)

Justi2401

Zadanych pytań: 10

15.01.2015 10:12

Zawsze w świeżej wodzie :)

mysza75

Zadanych pytań: 96

15.01.2015 10:24

odlewam i daję świeżą wodę

dodi

Zadanych pytań: 256

15.01.2015 10:38

ja gotuję w nowej wodzie

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

15.01.2015 10:57

daję nową wodę, fasolka jest wtedy mniej ciężkostrawna

Habibi

Zadanych pytań: 690

15.01.2015 11:30

Kiedyś gotowałam w tej z namaczania, a tylko dolewałam świeżej. Teraz namoczoną fasolę odcedzam, przepłukuję pod bieżącą wodą i zalewam świeżą do gotowania. Po pierwsze tak ugotowana fasola jest lżej strawna, nie powoduje wzdęć i i nie kiśnie. No i warto pamiętać, aby fasoli grubej nie moczyć ponad 12 godz., a drobnej ponad 6-8 godz., bo po tym czasie (zwłaszcza w temp. pokojowej) rozpoczyna się w niej fermentacja.

Ola1young

Zadanych pytań: 7

15.01.2015 11:45

gotujemy w świeżej wodzie

Kluska_87

Zadanych pytań: 33

15.01.2015 11:56

w świeżej wodzie

Kulinarna Ja

Zadanych pytań: 15

15.01.2015 12:20

Odlewam i gotuję w świeżej (moczenie między innymi ma wypłukać winowajcę "gazów")

dollce

Zadanych pytań: 0

15.01.2015 12:35

gotuję w świeżej wodzie

as28

Zadanych pytań: 294

15.01.2015 13:14

zawsze gotuje w świeżej wodzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak