Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

10.08.2016 08:44

Jabłka na zimę smażycie z cukrem czy tylko ścieracie na tarce i wekujecie?

Najlepsze odpowiedzi (3)

adelajda

Zadanych pytań: 234

10.08.2016 09:15

Ścieram na tarce o grubych oczkach, wkładam do słoika, dosypuję dwie łyżki cukru ....pasteryzuję 10 minut .

Ela427

Zadanych pytań: 12

15.08.2016 16:31

zawsze z dodatkiem cukru ,podsmażam

gosia1988

Zadanych pytań: 526

10.08.2016 22:21

Smażę z cukrem

Odpowiedzi (67)

gosia56

Zadanych pytań: 466

10.08.2016 08:50

nigdy nie smaże jabłek surowe daję do słoików;)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

10.08.2016 08:51

jabłka kroję i wkładam do garnka bez dodatku cukru jak się rozgotują to na gorąco wkładam do słoików zakręcam i odstawiam do góry dnem , przed pieczeniem ciasta po otwarciu słoika nigdy nie dodaję już cukru bo są słodkie :)

Madzai

Zadanych pytań: 7

10.08.2016 08:59

Ja też bez cukru je zagotowuję,. mają w sobie wystarczająco dużo słodyczy :)

Habibi

Zadanych pytań: 690

10.08.2016 09:08

jeśli mają być do ciasta np. do szarlotki albo do naleśników, to wyłącznie obieram i grubo ucieram - pakuję ciasno do słoików i pasteryzuję bez innych dodatków :) smażę z dodatkiem cukru i ew. innych przypraw, jeśli chcę uzyskać lekki dżemik jabłkowy

Czyki

Zadanych pytań: 72

10.08.2016 09:22

Jabłka zawsze przesmażam z cukrem, potem do słoików i pasteryzuję:)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

10.08.2016 09:24

Ja kroję, rozgotowuję w garnku i pakuję do słoików bez cukru - takie jabłka wykorzystuję do szarlotki, gofrów, deserów, naleśników i dopiero przed użyciem słodzę ile potrzeba.

Wacław

Zadanych pytań: 1269

10.08.2016 10:00

jabłka ścieramy i lekko słodzimy

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

10.08.2016 10:02

podsmażam i wekuję bez cukru

Alex_M

Zadanych pytań: 119

10.08.2016 10:34

wybieram te kwaśne i lekko słodzę

Mniam

Zadanych pytań: 87

10.08.2016 10:35

Robiłam z cukrem, bo miałam niezbyt słodkie jabłka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak