Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

10.08.2016 08:44

Jabłka na zimę smażycie z cukrem czy tylko ścieracie na tarce i wekujecie?

Odpowiedzi (67)

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

10.08.2016 19:18

Ja smażę bez cukru,wekuję.Jak jabłka są zbyt kwaśne to posypuję cukrem np. na szarlotce

bertpvd

Zadanych pytań: 19

10.08.2016 19:40

dodaję cukier :)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

10.08.2016 19:56

Jabłka trę na tarce na grubych oczkach, dodaje trochę cukru, tak na pół słodko, zakręcam i wekuję 15 minut.

norweska20

Zadanych pytań: 400

10.08.2016 20:10

podsmażam -dodaję cukier i do słoja

norweska20

Zadanych pytań: 400

10.08.2016 20:10

podsmażam -dodaję cukier i do słoja

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

10.08.2016 20:52

nie dodaję do takich jabłek cukru

Janina

Zadanych pytań: 159

10.08.2016 20:57

Lekko rozparzam bez cukru i gorące nakładam do słoików;))

Malinka

Zadanych pytań: 302

10.08.2016 21:26

@ben-ka nie mam pojęcia co robiłam nie tak, ale wszystko robiłam jak należy, a gdy odkręcałam słoik, bo chciałam szarlotkę upiec, to jabłka dosłownie ze słoja eksplodowały!!! Stwierdziłam, że szkoda mojej roboty, czasu i owoców :)

kd045

Zadanych pytań: 7

10.08.2016 21:49

mnie też nie zabardzo wychodzą...zazwyczaj eksplodują w zimie... tarte, z cukrem, pasteryzowane...

Benita

Zadanych pytań: 1

10.08.2016 22:09

dodaję trochę cukru do jabłek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak