Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ankha

Zadanych pytań: 112

25.04.2015 10:23

Jaką macie technikę gotowania jajek na miękko, tak żeby całe białko było ścięte, a żółtko pozostało płynne?

Najlepsze odpowiedzi (3)

berys18

Zadanych pytań: 1434

26.04.2015 09:27

wkładam do zimnej wody i gotuję 3 minuty od momentu zagotowania

Betina#45

Zadanych pytań: 8

25.04.2015 12:43

jajka na miękko gotuję we wrzątku i czekam aż miną 3-4 minuty-czas oczywiście zależy też od wielkości jajek :) Gotowe ! :)

Róża1

Zadanych pytań: 7

25.04.2015 16:28

też nie mam specjalnej techniki , ależ też nie lubię za miękkich :-)

Odpowiedzi (49)

gosia56

Zadanych pytań: 466

25.04.2015 10:33

nie mam techniki bo u nas je się tylko jajko na twardo;)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

25.04.2015 10:37

wkładam jajka (nie prosto z lodówki tylko ogrzane, np przez noc, do temp pokojowej) do wrzątku, na ok 4 minuty, zależy jak duże jajko. i już :)

Ankha

Zadanych pytań: 112

25.04.2015 10:42

U nas akurat są amatorzy jajek na miękko :) Najpierw je myje w ciepłej wodzie żeby potem nie pękały, potem wkładam delikatnie łyżką na bulgoczący wrzątek, gotuje ze stoperem 3 min, ew 3,15 jeśli są większe. Przeczytałam jednak że mozna je wkładać do zimnej wody i dopiero gotować...

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

25.04.2015 10:59

Wkładam jajka do wrzątku (tylko nie z lodówki) i gotuję ponad 3 minuty.

mysza75

Zadanych pytań: 96

25.04.2015 11:25

Wkładam do zimnej wody jajka i gotuję ze stoperem dwie i pół minuty. Potem wyjmuje

Ela15

Zadanych pytań: 1414

25.04.2015 11:45

nie stosuję żadnej techniki bo nie jadam jajek na miękko, zdecydowanie wolę jajka na twardo

pestka

Zadanych pytań: 424

25.04.2015 11:56

wkładam jajka do zimnej wody i ustawiam zegar piaskowy - taki specjalny gadżet otrzymałam kiedyś w prezencie i bardzo się sprawdza ( klepsydra) - jak piasek się przesypie jajka są gotowe

Wacław

Zadanych pytań: 1269

25.04.2015 12:44

wkładam do zimnej wody ,gotuję jeszcze 1 minute jak zacznie sie woda gotować

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

25.04.2015 12:57

ja też nie mam specjalnej techniki

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

25.04.2015 12:59

3,5 minuty od momentu zagotowania się wody

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak