Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ankha

Zadanych pytań: 112

25.04.2015 10:23

Jaką macie technikę gotowania jajek na miękko, tak żeby całe białko było ścięte, a żółtko pozostało płynne?

Odpowiedzi (49)

Mniam

Zadanych pytań: 87

25.04.2015 23:46

Jeżeli mają być na miękko to wkładam do wrzątku na 3minuty.

Habibi

Zadanych pytań: 690

26.04.2015 04:37

Średnie jajka o temp pokojowej wkładam do wrzątku i gotuję 3,5 min, a jeśli są duże, to zostawiam we wrzątku na dodatkowe pół ,minuty. Małe gotuję 3 minuty.

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

26.04.2015 08:27

wkładam do zimnej wody z solą i po zagotowaniu gotuję do 2 minut

Ola1984

Zadanych pytań: 295

26.04.2015 08:52

Gotowanie jajek na miękko zależy od ich wielkości, temperatury, garnka w którym gotujemy i gazu. Ja wkładam jajko z lodówki do ziemnej wody i podgrzewam pod przykryciem. Kiedy zacznie wrzeć zdejmuję pokrywkę, zmniejszam płomień i gotuję z zegarkiem w ręku 2 minuty i 45 sekund. Używam dużych jajek klasy L lub XL

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

26.04.2015 09:12

Ja gotuję koło 5 minut w zależności od rozmiaru, bo nie lubię płynnego białka:)

tomek18

Zadanych pytań: 706

26.04.2015 09:27

Jajka prosto z lodówki wkladam do garnuszka z zimną wodą, gotuję 2-3 min od czasu wrzenia i już:) białko ścięte żółtko lejące moja córeczka uwielbia jajka na miękko

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

26.04.2015 09:31

Wkładam do zimnej wody i od momentu gotowania gotuję 1 min.

paula191919

Zadanych pytań: 54

26.04.2015 09:54

Do gotującej się wody wrzucam jajko i gotuję równo z zegarkiem 5 minut.

ada.la

Zadanych pytań: 39

26.04.2015 10:06

wkładam do zimnej wody i gotuję 2,5 minuty

Futka

Zadanych pytań: 2

26.04.2015 10:41

Ja wkładam do zimnej wody, dodaję odrobinę soli, aby skorupka nie pękła podczas gotowania i odmierzam sekundnikiem około 2,5 minuty - wtedy białko jest ścięte, a żółtko płynne :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak