Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

anka1988

Zadanych pytań: 25

15.01.2016 19:28

mam pytanie w związku z przygotowaniem sernika na zimno. Wlewając masę serową do blaszki, następuje jej reakcja z metalową blaszką i boki gdy ciasto stężeje nie raz sa nieapetyczne, mają kolor zielonkawy, co zrobić by przed tym uchronić?

Najlepsze odpowiedzi (3)

misia123410

Zadanych pytań: 22

18.01.2016 17:25

ja wykładam folią i moczę troche wodą

anka1988

Zadanych pytań: 25

16.01.2016 13:16

Ola1984 - gdzie zakupiłaś taką tortownicę ze szklanym dnem i silikonową obręczą? ciekawi mnie równiez i ta propozycja :) Habibi - zawsze robiłam w metalowej foremce, okrągłej, mama tak robiła więc i ja też tak się nauczyłam, pora na zmiany :)

Babeczka35

Zadanych pytań: 6

22.09.2016 06:11

Ja dokładnie wykładam blaszkę folią aluminiową.

Odpowiedzi (51)

halina17

Zadanych pytań: 271

15.01.2016 19:44

Blaszkę wyłożyć folią aluminiową.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

15.01.2016 19:45

Wykładamy blachę folią aluminiową i będzie o.k.

pestka

Zadanych pytań: 424

15.01.2016 19:51

najlepiej blachę wyłożyć folią aluminiową

anka1988

Zadanych pytań: 25

15.01.2016 19:55

no tak ale obawiam się że jeśli blaszkę wyłożę folią aluminiową, to ciasto nie będzie miało ładnych, gładkich boków :/

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

15.01.2016 20:06

Trzeba kupić inną blaszkę. Ja mam i polecam bardzo silikonową ze szklanym dnem.

Klausia

Zadanych pytań: 251

15.01.2016 20:32

Jak zależy Ci na gładkich bokach to żadne folie się nie sprawdzą po prostu kup albo pożycz inną formę.

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

15.01.2016 20:43

Wyloz boki folią aluminiową

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

15.01.2016 20:43

Ja sernik na zimno robię na szklanej tacy, dając obręcz do ciast, plastikową

ttrytka

Zadanych pytań: 22

15.01.2016 20:49

papier do pieczenia bedzie dobry lub folia

Alex_M

Zadanych pytań: 119

15.01.2016 20:55

wykładam papierem albo folią. nie zależy mi na równych bokach, a nie cierpię posmaku blaszki w cieście ;) silikonowe też nie każde są dobre, bo niektóre są tak miękkie, że boki się wyginają i wychodzi beczka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak