Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

anka1988

Zadanych pytań: 25

15.01.2016 19:28

mam pytanie w związku z przygotowaniem sernika na zimno. Wlewając masę serową do blaszki, następuje jej reakcja z metalową blaszką i boki gdy ciasto stężeje nie raz sa nieapetyczne, mają kolor zielonkawy, co zrobić by przed tym uchronić?

Odpowiedzi (51)

Małgorzata92

Zadanych pytań: 3

16.01.2016 09:44

Wyłożyć blaszkę folią spożywczą

Ola1984

Zadanych pytań: 295

16.01.2016 10:14

Można wyłożyć blaszkę folią spożywczą. Ja najczęściej sernik na zimno robię w tortownicy ze szklanym dnem i silikonową obręczą.

DorotaZ

Zadanych pytań: 17

16.01.2016 10:30

Ja blaszkę wykładam folią spożywczą

gosia56

Zadanych pytań: 466

16.01.2016 11:13

Zdecydowanie polecam papier do pieczenia jak równo założysz to i ciasto będzie równe

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

16.01.2016 11:36

dokładnie wyłożyć folią spożywczą lub zrobić w innym naczyniu.ja ostatnio zrobiłam w szklanym naczyniu do zapiekanek.

Madzik239

Zadanych pytań: 15

16.01.2016 11:41

Naprawdę blacha teflonowa to super sprawa..może jest troche droższa ale żadnego zapachu, przywierania i super się czyści nie trzeba szorować :) Gorąco polecam!!!

mysza75

Zadanych pytań: 96

16.01.2016 12:14

blaszkę wykładam folia aluminiową albo papierem do pieczenia okrągłą formę

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

16.01.2016 12:39

wykładam też papierem lub folią a jak nie to silikonowe formy do sernika na zimno są idealne

Marta1986

Zadanych pytań: 859

16.01.2016 14:45

ja na okolo pzykladam papier do pieczenia

Ewa Wojtaszko

Zadanych pytań: 79

16.01.2016 15:03

ciasta na zimno najlepiej jest robić w szklanych formach,jeśli już wybieram inną ,to zawsze wykładam ją folią spożywczą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak