Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

anka1988

Zadanych pytań: 25

15.01.2016 19:28

mam pytanie w związku z przygotowaniem sernika na zimno. Wlewając masę serową do blaszki, następuje jej reakcja z metalową blaszką i boki gdy ciasto stężeje nie raz sa nieapetyczne, mają kolor zielonkawy, co zrobić by przed tym uchronić?

Odpowiedzi (51)

JulkaTomeczek

Zadanych pytań: 17

16.01.2016 15:32

Sernik na zimno najlepiej jest robić w szklanych formach wtedy nie ma takiego problemu

Mniam

Zadanych pytań: 87

16.01.2016 16:09

Też nie lubię posmaku blaszki w ciastach. Często przyklejam do brzegów folię spożywczą, albo kontroluję stan stężenia. Jak tylko można wyjąć z foremki to wyciągam sernik. Jeszcze wtedy ciasto nie przechwyci metalicznego posmaku. Mam też blaszkę z powłoką ceramiczną i tej używam najczęściej.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

16.01.2016 16:23

blaszkę wyłożyć folią aluminiową lub wymienić blaszkę na silikonową albo robić z obręczą najlepiej plastikową

2milutka

Zadanych pytań: 134

16.01.2016 18:27

Folia lub papier a najlepiej gdy tortownica czy blaszka ma szklane dno a boki silikonowe :)

eliza135

Zadanych pytań: 408

16.01.2016 20:35

ja daję papier śniadaniowy lub do pieczenia

paula191919

Zadanych pytań: 54

16.01.2016 21:18

Zazwyczaj u mnie tak się nic niedzieje... pierwszy raz słyszę. Ale może wystarczy kupić nową formę ?

anka1988

Zadanych pytań: 25

17.01.2016 11:32

paula191919 - blaszka w sumie az taka stara nie jest. Musze poszukac tej ze szklanym dnem z silikonowa obręcza. Gdzie wy takie kupiłyście?

ilka01

Zadanych pytań: 6

17.01.2016 12:34

wyłożyć papierem

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

17.01.2016 13:05

ja wykładam boki folią aluminiową

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

17.01.2016 17:20

używam formy silikonowej do zimnych deserów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak