Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

borgia

Zadanych pytań: 89

23.09.2016 15:37

Przyznam, że jestem pod ogromnym wrażeniem. Usmażyłam właśnie powidła śliwkowe "bez mieszania". Mąż usłyszał jak ktoś komuś radzi... i sam skupił się na tym co i jak. Przekazał mnie, a ja zrobiłam. Jedynie co musiałam koniecznie zrobić, o czym mowy nie było, to zmiksować śliwki pięknie wysmażone. Powidła wyszły gęste i pachnące, choć okrutnie słodkie :). Ale najważniejsze jest to, że gar pozostał nie tknięty. Bo takie powidła nie mają prawa się przypalić - i to rzeczywiście działa. Robiliście kiedyś taką metodą?

Odpowiedzi (59)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

24.09.2016 18:32

nie robiłem w taki sposób powideł, ale dobrze wiedzieć

halina17

Zadanych pytań: 271

24.09.2016 18:52

Dobra metoda wiele osób skorzysta.

asiatok

Zadanych pytań: 15

24.09.2016 19:16

W tym roku, niestety, nie mam sprawdzonych śliwek,a zdarzyło mi się już wyrzucić gar powideł z powodu niedobrych śliwek. Ale przepis mnie zaciekawił. Aż mi w domu zapachniało takimi powidłami. Pyyycha!!!

Beatris

Zadanych pytań: 43

24.09.2016 20:00

Nie znałam tej metody, ale chętnie ją wypróbuję ;D

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

24.09.2016 20:30

smażę podobnie a to że śliwki się nie rozpadły to może jest wina octu bo śliwki zazwyczaj się rozgotowują :)

dodi

Zadanych pytań: 256

24.09.2016 20:34

ja nawet nie słyszałam jeszcze o takiej metodzie

bertpvd

Zadanych pytań: 19

24.09.2016 21:02

jeszcze tak nie robiłem ale dziękuję za wiedzę !

Ania321

Zadanych pytań: 179

25.09.2016 09:52

nie wiedziałam, ale chętnie wypróbuję :)

NiePieprz.pl

Zadanych pytań: 0

25.09.2016 10:33

Teraz jest tyle nowych, wymyślnych pomysłów na wszystko, że chyba nic mnie nie zaskoczy :) Na kuchence kiedyś robiłam, ale z piekarnika przyznam się szczerze, że słyszę po raz pierwszy :)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

25.09.2016 11:21

ja robię w szybkowarze 9 l dużym 20 minut

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak