Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

bietka

Zadanych pytań: 563

29.09.2014 18:16

Rada dla tych, którzy zaczynają przygodę z pieczeniem, ciasta kruchego nie zagniatamy zbyt długo, bo wtedy będzie twarde :)

Odpowiedzi (48)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

29.09.2014 21:47

Nie gnieść długo i schłodzić, wtedy zawsze wyjdzie dobre :)

Róża1

Zadanych pytań: 7

29.09.2014 22:05

też krótko zagniatam i schładzam :-)

Ali

Zadanych pytań: 0

29.09.2014 22:23

W ogóle najlepiej nie robić tego dłońmi, tylko siekać nożem. Ewentualnie samymi opuszkami palców, żeby nie ogrzać ciasta.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

29.09.2014 22:44

ja tak robię ;)

norweska20

Zadanych pytań: 400

29.09.2014 23:39

i ja też tak robię

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

30.09.2014 06:50

dla początkujących dobra rada

Magula

Zadanych pytań: 556

30.09.2014 07:28

zgadzam się, ja najpierw siekam nożem a potem szybko zagniatam do połączenia składników

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

30.09.2014 09:11

Masz rację, zgadzam się z tym

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

30.09.2014 09:11

Masz rację, zgadzam się z tym

mysza75

Zadanych pytań: 96

30.09.2014 09:32

zgadza sie , ja czasami ciasto przekładam do malaksera i sieka mi sam wtedy a ręką to już tylko zagniatam sekunde.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak