Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

bietka

Zadanych pytań: 563

29.09.2014 18:16

Rada dla tych, którzy zaczynają przygodę z pieczeniem, ciasta kruchego nie zagniatamy zbyt długo, bo wtedy będzie twarde :)

Odpowiedzi (48)

Klausia

Zadanych pytań: 251

30.09.2014 14:25

Ja staram się siekać nożem bądź "dziabać" łyżką żeby jak najkrócej zagniatać dłońmi.

Helena63

Zadanych pytań: 14

30.09.2014 14:34

rada sprawdzona, ciasto wyszło pyszne

EmciaPichci

Zadanych pytań: 78

30.09.2014 17:19

ech ja nigdy nie wiem kiedy przestać zagniatać takie ciacho ;)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

30.09.2014 17:58

Ciasto kruche powinno być zagniatane bardzo krótki, najlepiej, aby nie ocieplać go rękami, a zagniatać np. w robocie. Koniecznie jest schłodzenie. Przy długim zagniataniu uwalania się z mąki gluten, który wpływa dodatkowo na ciągliwość ciasta - będzie trudniej wyłożyć nim blaszkę.

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

30.09.2014 18:54

dziękuję za poradę

aginaa

Zadanych pytań: 700

30.09.2014 18:58

ostatnio to powiedziała gesslerowa w master chefie :D

VioletoweKucharzenie

Zadanych pytań: 19

30.09.2014 20:26

to samo chciałam napisac co aginaa:-)

asiczekz

Zadanych pytań: 6

01.10.2014 22:40

czy to nie są także słowa Pani Gessler z niedzielnego programu? :) ale warto przypomnieć tym co nie oglądali :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak