Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

anulka69

Zadanych pytań: 368

11.12.2016 19:21

To pytanie nurtuje mnie od zawsze .Moja babcia i mama zresztą też mówiły , że rosół trzeba szumować czyli gdy zacznie się gotować zbierać z wierzchu te burzyny czy szumowiny jak zwał tak zwał. Co wy sądzicie ,bo ostatnio słyszałam , że nie trzeba tego robić ?

Odpowiedzi (52)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

11.12.2016 22:50

Ja zbieram te szumowiny z rosołu.

norweska20

Zadanych pytań: 400

11.12.2016 23:55

faktycznie są mało apetyczne, ale rzadko to robię

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

12.12.2016 00:47

Zbieram. Choć w eko kurczakach nie muszę tego robić.

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

12.12.2016 01:16

też zbieram jak mi się dużo zrobi, lecz nie jest to konieczne bo one i tak później opadają na dno

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

12.12.2016 01:41

jak są i sporo to zbieram szumówką

Konczi

Zadanych pytań: 632

12.12.2016 08:05

U mnie zawsze się zbierało i zbiera, nigdy się nad tym nie zastanawiałam...

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

12.12.2016 08:59

Ja tego nie robię .Po zagotowaniu zmniejszam ogień tak aby rosoł tylko delikatnie "pyrkał"I szumowiny opadna same

Beatris

Zadanych pytań: 43

12.12.2016 09:28

Ja też zbieram...

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

12.12.2016 09:35

zbieram mimo tego że wiem ze szumowina sama opada na dno

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

12.12.2016 10:04

ja również zawsze zbieram :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak