Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

anulka69

Zadanych pytań: 368

11.12.2016 19:21

To pytanie nurtuje mnie od zawsze .Moja babcia i mama zresztą też mówiły , że rosół trzeba szumować czyli gdy zacznie się gotować zbierać z wierzchu te burzyny czy szumowiny jak zwał tak zwał. Co wy sądzicie ,bo ostatnio słyszałam , że nie trzeba tego robić ?

Odpowiedzi (52)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

12.12.2016 12:47

ja zawsze zbieram

Alex_M

Zadanych pytań: 119

12.12.2016 14:25

czasami zbieram jak jest bardzo dużo, ale nie przejmuję się że pływają na dnie. to nie szkodzi ani nie psuje smaku tylko efekt wizualny ;)

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

12.12.2016 16:51

ja zawsze zbieram,wygląda to obrzydliwie na brzegach garnka

Iwusia

Zadanych pytań: 242

12.12.2016 22:30

ja zawsze zbieram

edytazaw89@wp

Zadanych pytań: 5

13.12.2016 09:02

Ja zbieram ze względów estetycznych

reniatka

Zadanych pytań: 66

13.12.2016 11:23

u mnie mama zawsze zbierała i ja też zbieram szumowiny zanim rosół zakipi, mama mówiła, że dzięki temu rosół nie będzie mętny ;)

anka1988

Zadanych pytań: 25

13.12.2016 14:45

u mnie zawsze tez się zbierało, tak tez uczyłam się w szkole gastronomicznej

Patrycja33

Zadanych pytań: 366

13.12.2016 14:54

ja zbieram, rosół wygląda ładniej bez szumowin.

Małgorzata92

Zadanych pytań: 3

13.12.2016 19:47

Zawsze zbieram

Habibi

Zadanych pytań: 690

14.12.2016 11:07

Moja mama zbiera, a ja nie, bo uważam że to pełnowartościowe białko. A i tak większość opada na dno.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak