Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

anulka69

Zadanych pytań: 368

11.12.2016 19:21

To pytanie nurtuje mnie od zawsze .Moja babcia i mama zresztą też mówiły , że rosół trzeba szumować czyli gdy zacznie się gotować zbierać z wierzchu te burzyny czy szumowiny jak zwał tak zwał. Co wy sądzicie ,bo ostatnio słyszałam , że nie trzeba tego robić ?

Odpowiedzi (52)

Marta1986

Zadanych pytań: 859

14.12.2016 19:14

ja tez zbieram

Ola1984

Zadanych pytań: 295

15.12.2016 09:58

Te szumowiny to po prostu ścięte białko z mięsa, nie ściągam ich tylko dolewam do rosołu zimnej wody - szumowiny idą wtedy na dno, a rosół jest esencjonalny w smaku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak