Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

MonikaW

Zadanych pytań: 41

21.11.2016 21:44

Witam, mam pytanko - ja robię ciasto na pierogi z jajkiem ale często widzę przepisy na ciasto bez jajka. Jaka jest różnica w smaku itp?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

21.12.2016 15:41

Ja robię z jajkiem, ale nie widzę różnicy w smaku.

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

21.12.2016 22:05

Ja zawsze robię z jajkiem

Magda O..ch

Zadanych pytań: 0

27.11.2016 12:33

Ja łączę wodę z mlekiem i olejem ale bez jajka

Odpowiedzi (57)

Mniam

Zadanych pytań: 87

21.11.2016 21:57

W smaku to różnicy większej nie widzę, bardziej chodzi tu o konsystencję ciasta. Czasami dodaję samo żółtko, aby ciasto było delikatniejsze.

gosia56

Zadanych pytań: 466

21.11.2016 22:33

Robiłam już róznie ciasto ale ostatnio zawsze dodaję zółtko ciasto ma ładniejszy kolor bo mam wiejskie jajka i chyba jest takie delikatne;)

Stenka

Zadanych pytań: 467

21.11.2016 22:47

Ja wolę bez jajka i takie robię

Klausia

Zadanych pytań: 251

21.11.2016 23:01

Ja nie czuję różnicy.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

21.11.2016 23:05

bez jajka jest bardziej miękkie ciasto, wolę bez jajka ciasto

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

22.11.2016 00:11

Ja ciasto na pierogi robię z jajkiem.

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

22.11.2016 00:11

Ja różnie, ale zazwyczaj z jajkiem - z przyzwyczajenia.

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

22.11.2016 01:08

można robić bez jajka , powinno się dodawać samo żółtko bo z białkiem ciasto jest bardziej twarde

Babeczka35

Zadanych pytań: 6

22.11.2016 06:52

Osobiście wolę ciasto bez jajka i takie robię, jest bardzo mięciutkie.

MonikaW

Zadanych pytań: 41

22.11.2016 07:19

dzięki - byłam bardzo ciekawa i skoro tyle osób pisze, że jest bardziej miękkie bez jajka muszę wypróbować bez.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak