Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

MonikaW

Zadanych pytań: 41

21.11.2016 21:44

Witam, mam pytanko - ja robię ciasto na pierogi z jajkiem ale często widzę przepisy na ciasto bez jajka. Jaka jest różnica w smaku itp?

Odpowiedzi (57)

martynkacytrynka

Zadanych pytań: 3

22.11.2016 20:38

Bez jajka miękkie i bardziej elastyczne

KORAL

Zadanych pytań: 20

22.11.2016 20:41

Jak chcę zamrozić to robię z żółtkiem a tak to bez. No, chyba że przy okazji potrzebuję makaron, wtedy dodaję nawet dwa żółtka :)

anka1988

Zadanych pytań: 25

22.11.2016 21:12

ja robię z jajkiem i ciasto mam elastyczme miękkie. Ale słyszałam opinię, że białko powoduje że ciasto robi się twarde,

kierownik

Zadanych pytań: 0

23.11.2016 08:40

robię bez jajka ale z masłem

ben-ka

Zadanych pytań: 459

23.11.2016 08:58

Nie widzę różnicy, ale robię i z jajkiem i bez.

Patrycja33

Zadanych pytań: 366

23.11.2016 09:29

ja robie bez jajek, ale moja mama zawsze robi z jajkiem ale nie widze roznicy w smaku

Malinka

Zadanych pytań: 302

23.11.2016 10:10

Ja też robię bez jajka, bo wg mnie ciasto jest bardziej miękkie ;)

ania2610

Zadanych pytań: 4

23.11.2016 11:52

zawsze robię bez jajka, dodaję odrobinę oleju i gorącą wodę - są mięciutkie :)

kd045

Zadanych pytań: 7

23.11.2016 13:09

ja bez jajka, ale często z mlekiem zamiast wody - są delikatniejsze

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

23.11.2016 15:50

ja robię zazwyczaj z żółtkiem - jakoś wielkiej różnicy w smaku nie czuję ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak