Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

MonikaW

Zadanych pytań: 41

21.11.2016 21:44

Witam, mam pytanko - ja robię ciasto na pierogi z jajkiem ale często widzę przepisy na ciasto bez jajka. Jaka jest różnica w smaku itp?

Odpowiedzi (57)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

22.11.2016 13:45

robię bez jajka

Anna Jeziorna

Zadanych pytań: 0

22.11.2016 14:02

Z jajkiem ciasto jest bardziej elastyczne. Ja dodaję samo żółtko :-)

Janina

Zadanych pytań: 159

22.11.2016 14:58

Nie ma różnicy w smaku. Robię różnie, ale bez jajka należy mąkę zaparzyć - zarobić gorącą wodą;))

Renata9

Zadanych pytań: 329

22.11.2016 15:02

Robię bez jajka, różnicy nie czuję

halina17

Zadanych pytań: 271

22.11.2016 15:37

Smak ciasta jest taki sam czy z jajkiem czy bez jajka. Bez jajka ciasto jest bardziej miękkie i elastyczne.

teresa18

Zadanych pytań: 502

22.11.2016 17:32

robię bez jajka , są miekkie i bardziej elastyczne

Marta1986

Zadanych pytań: 859

22.11.2016 17:55

ja róznie robie ale wole bez jajka

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

22.11.2016 18:11

Jajko dodaje koloru ciastu

irenka

Zadanych pytań: 888

22.11.2016 19:38

ja robię bez jajka

adelajda

Zadanych pytań: 234

22.11.2016 20:23

Bez jajka ciasto jest delikatniejsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak