Przepis i sposób przygotowania na: Babciny kapuśniak
Kroki postępowania
![Krok 1 - Babciny kapuśniak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-babciny-kapusniak1-2.jpg)
Gotujemy kapustę do miękkości.
Odcedzamy , kroimy drobno.
![Krok 2 - Babciny kapuśniak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-babciny-kapusniak2-2.jpg)
Łopatę oraz obraną cebulę kroimy w małą kostkę.
Przesmażamy na smalcu , dodajemy poszatkowaną kapustę , smażymy na wolnym ogniu do zarumienienia.
![Krok 3 - Babciny kapuśniak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-babciny-kapusniak3-2.jpg)
Gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku , odcedzamy , osuszamy , gnieciemy widelcem.
![Krok 4 - Babciny kapuśniak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-babciny-kapusniak4-2.jpg)
Warzywa oraz zawartość patelni przekładamy do wywaru.
Wlewamy sok wyciśnięty z kapusty.
Doprawiamy solą , pieprzem oraz kminkiem.
![Krok 5 - Babciny kapuśniak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-babciny-kapusniak5-2.jpg)
![Krok 6 - Babciny kapuśniak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-babciny-kapusniak6-2.jpg)
![Krok 7 - Babciny kapuśniak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-babciny-kapusniak7-2.jpg)