Przepis i sposób przygotowania na: " Różyczki "
Kroki postępowania
Dodajemy cukier puder oraz żółtka i jeszcze raz wszystko siekamy.
Szybko zagniatamy ciasto i formujemy kulę
(jeśli nie będzie się chciała sklejać możemy dodać pół łyżki zimnej wody ).
Ciasto zawijamy w folię i wkładamy na ok. pół godziny do lodówki.
Schłodzone rozwałkowujemy na grubość ok.3-4mm.
Szklanką wykrawamy krążki jednakowej wielkości.
Po 4 krążki układamy tak , by zachodziły na siebie.
Zwijamy je w rulon ( nie bardzo ciasny! )
Rulon przekrawamy na 2 części uzyskując w tej sposób różyczki.
![Krok 1 - " Różyczki " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rozyczki14-2.jpg)
Pieczemy 15minut w piekarniku nagrzanym do 200C.
![Krok 2 - " Różyczki " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rozyczki15-2.jpg)
![Krok 3 - " Różyczki " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rozyczki13-2.jpg)