Przepis i sposób przygotowania na: Antar nadziewany jabłkiem z imbirem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Antar nadziewany jabłkiem z imbirem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/antar-nadziewany-jablkiem-z-imbirem1-2.jpg)
Imbir obrać i utrzeć.
Wymieszać jabłko z imbirem , miodem , łyżką wody - chwilę smażyć na małej patelni by nadzienie połączyło się , a płyn odparował. Lekko posolić i dodać szczyptę pieprzu.
![Krok 2 - Antar nadziewany jabłkiem z imbirem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/antar-nadziewany-jablkiem-z-imbirem2-2.jpg)
![Krok 3 - Antar nadziewany jabłkiem z imbirem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/antar-nadziewany-jablkiem-z-imbirem3-2.jpg)
Oprószyć mąką.
Rozgrzać na patelni klarowane masło z łyżka oleju . Na gorące kłaść ryby i smażyć na rumiano z obu stron ( przewracać ostrożnie by nie uszkodzić ryb ).
![Krok 4 - Antar nadziewany jabłkiem z imbirem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/antar-nadziewany-jablkiem-z-imbirem4-2.jpg)
Podawać polane zrumienionym masłem.
* Można również ryby podać zdjęte z patelni bez nadziewania , a przygotować podwójną porcję nadzienia i potraktować je jako surówkę.
![Krok 5 - Antar nadziewany jabłkiem z imbirem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/antar-nadziewany-jablkiem-z-imbirem5-2.jpg)